Langkau ke kandungan utama

Menghitung Hari...

Alhamdulillah.... Akhirnya saya berkesempatan untuk publish post pertama bagi 2014...

Minggu depan, kandungan isteri saya akan masuk 9 bulan. Makin excited dan nervous rasanya. Setakat ni persiapan asas tu dah ada untuk baby. Tinggal menunggu masa untuk baby keluar.



Cuma kami masih tak tahu jantina baby kami. First scan di klinik swasta adalah masa usia kandungan 5 bulan. Masa tu tak nampak sebab posisi baby yang melindungi pandangan. Kali kedua scan masa usia kandungan 7 bulan rasanya. Scan di klinik ibu di Muadzam ni. Tak nampak gak. So, sampaii sekarang kami takde buat scan lagi. Minggu depan ada scan mungkin my wife akan tanya la kat doktor.

Lepas check up minggu depan, saya akan hantar wife saya balik KB sebab dia akan bersalin kat KB. Macam-macam perasaan ada. Gembira sebab dah nak dekat due bersalin. Tapi risau gak sebab saya bila dah hantar dia balik KB, saya takde kat sisi dia untuk jaga dia. Selama usia kandungan masuk 9 bulan ni, dia ada je dengan saya. Bila dia takde, mesti rasa lain.

Apa pun, kami kena biasakan juga nanti. Semua ini mungkin satu pengorbanan demi kelahiran baby pertama kami. Saya betul-betul berharap semuanya akan selamat nanti. InsyaAllah...

Ulasan

Akashah Kassim berkata…
terbaik bro.. tahniah..
s b 1 8 9 1 1 9 berkata…
hehe..tq kashah...berdebor nih...

:)

Catatan popular daripada blog ini

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …

Perbezaan Lelaki Dan Wanita...

Hari ni saya nak kongsi sedikit benda yang mungkin la boleh dianggap sebagai fakta berdasarkan kajian. Saya tak ingat kat mana dapat benda ni. Sekadar nak berkongsi dengan anda semua.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Perbezaan lelaki dan wanita

Lelaki banyak menggunakan otak kiri (berfikir secara saintifik dan logik).
Wanita pula menggunakan kedua-dua otak kanan dan kiri (boleh mengendalikan beberapa perkara dalam satu masa)

Sudut pandangan Lelaki ialah 90 (boleh focus pada sesuatu benda dengan baik)
Sudut pandangan Wanita ialah 120 (cepat perasan kalau ade orang pandang)

Lelaki lebih sesuai memandu pada waktu malam. (Jarak penglihatan yang jauh)
Wanita sesuai memandu pada waktu siang (Sudut pandangan yang luas-lebih peka)

Kulit Lelaki lebih tebal daripada Wanita (sebab tu kulit wanita lebih cepat berkedut dan memerlukan penjagaan rapi)

Lelaki boleh mengeluarkan 40 patah perkataan dalam masa 1 minit ketika bercakap.
Manakala Wanita pula boleh mengeluarkan 100 pata…