Langkau ke kandungan utama

Selamat Tinggal Kenangan...

Saya dah jarang update blog sekarang ni. Sibuk dengan kehidupan harian. Sampaikan tak sempat nak mengarang.

Saya sebenarnya masih lagi rasa ralat dan sedih sebab laptop kesayangan saya hilang. Kena curi masa saya bawa pelajar ikuti program di PSP, Pulau Pinang pada Mac lepas. Saya tak rasa saya cuai sebab saya tinggalkan laptop saya tu dalam bas dan bas tu dibawa ke tempat parking sementara saya siapkan urusan penginapan pelajar. Tapi, laptop saya hilang sedangkan 2 lagi laptop milik rakan sepejabat yang diletak bersebelahan tidak hilang.



Dah buat laporan polis tapi memang tak ada apa-apa tindakan susulan sebab saya yang dianggap cuai. Banyak sangat maklumat penting saya dalam tu. Kerja saya semua dalam laptop. Gambar kenangan dari zaman belajar sampai la gambar-gambar Cik Sara semua dalam tu. Saya sempat back up dalam external hardisk. Tapi, external hardisk hilang bersama-sama laptop tu. So, memang saya kehilangan 100% maklumat dan bahan dalam laptop tu.

Sedih sangat. Saya jaga sangat laptop tu. Bukan senang nak beli laptop. Saya bukan ada duit sangat nak beli. Beli dulu pun pakai duit loan pertama masa mula kerja. Bila dan hilang, rasa memang sedih sangat.

Entahla. Saya harap sangat orang tu pulangkan balik. Kalau nak laptop tu, ambik la. Sekurang-kurangnya pulangkan la external hardisk saya tu. Tu je kenangan lama yang saya simpan.

Sedih sangat..huhu...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

2 hari tak post...

hehe...cuti jap...bukan pe, nama pun kerja....jadi, kalau dah cuti tak dapat la nak post...apa pun, hari ni ada isu menarik yang saya akan post...harap dapat kongsi bersama...

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …

Perbezaan Lelaki Dan Wanita...

Hari ni saya nak kongsi sedikit benda yang mungkin la boleh dianggap sebagai fakta berdasarkan kajian. Saya tak ingat kat mana dapat benda ni. Sekadar nak berkongsi dengan anda semua.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Perbezaan lelaki dan wanita

Lelaki banyak menggunakan otak kiri (berfikir secara saintifik dan logik).
Wanita pula menggunakan kedua-dua otak kanan dan kiri (boleh mengendalikan beberapa perkara dalam satu masa)

Sudut pandangan Lelaki ialah 90 (boleh focus pada sesuatu benda dengan baik)
Sudut pandangan Wanita ialah 120 (cepat perasan kalau ade orang pandang)

Lelaki lebih sesuai memandu pada waktu malam. (Jarak penglihatan yang jauh)
Wanita sesuai memandu pada waktu siang (Sudut pandangan yang luas-lebih peka)

Kulit Lelaki lebih tebal daripada Wanita (sebab tu kulit wanita lebih cepat berkedut dan memerlukan penjagaan rapi)

Lelaki boleh mengeluarkan 40 patah perkataan dalam masa 1 minit ketika bercakap.
Manakala Wanita pula boleh mengeluarkan 100 pata…