Langkau ke kandungan utama

Kami...Selamanya...

Ok...Sabtu lepas saya sempat berkunjung ke rumah pakcik yang berada di JB.Ini adalah kali pertama saya ke rumah nya di JB, dan kali pertama juga sebenarnya saya memandu sendiri ke Johor. Alhamdulillah, semuanya lancar.Sebelum ni dah beberapa kali saya diajak ke rumah meraka tapi saya yang tak berkesempatan. Kali ni, kebetulan sepupu saya dapat anak kedua, saya luangkan la masa untuk ke sana, sambil-sambil nak serahkan sendiri kad jemputan kahwin saya.Baby Rizqi

 Melayan Indah yang comel


Last sekali saya jumpa mereka masa majlis perkahwinan adik saya di KB pasa tahun 2011. Dah setahun lebih la kiranya. Dan mereka dah setuju untuk ke majlis saya nanti. Alhamdulillah. Jarang-jarang dapat berkumpul, bila berkumpul ni mesti seronok.InsyaAllah...Lepas ni boleh la saya ke sana lagi. Bila dah kenal jalan, lagi senang rasanya. Harap-harap kami akan kembali bersatu dengan lebih baik lepas ni.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …

Perbezaan Lelaki Dan Wanita...

Hari ni saya nak kongsi sedikit benda yang mungkin la boleh dianggap sebagai fakta berdasarkan kajian. Saya tak ingat kat mana dapat benda ni. Sekadar nak berkongsi dengan anda semua.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Perbezaan lelaki dan wanita

Lelaki banyak menggunakan otak kiri (berfikir secara saintifik dan logik).
Wanita pula menggunakan kedua-dua otak kanan dan kiri (boleh mengendalikan beberapa perkara dalam satu masa)

Sudut pandangan Lelaki ialah 90 (boleh focus pada sesuatu benda dengan baik)
Sudut pandangan Wanita ialah 120 (cepat perasan kalau ade orang pandang)

Lelaki lebih sesuai memandu pada waktu malam. (Jarak penglihatan yang jauh)
Wanita sesuai memandu pada waktu siang (Sudut pandangan yang luas-lebih peka)

Kulit Lelaki lebih tebal daripada Wanita (sebab tu kulit wanita lebih cepat berkedut dan memerlukan penjagaan rapi)

Lelaki boleh mengeluarkan 40 patah perkataan dalam masa 1 minit ketika bercakap.
Manakala Wanita pula boleh mengeluarkan 100 pata…