Langkau ke kandungan utama

Papan Tanda...

Rasanya saya kongsi gambar-gambar menarik dengan anda semua. Macam cadangan Fie untuk memperbanyakkan gambar dalam blog saya ni.

Kalau anda masih ingat di awal-awal saya menulis blog saya ni, saya memang ada letak gambar-gambar yang lucu. Gambar-gambar ni saya jumpa dari mana-mana forum atau web untuk dikongsi bersama. banyak lagi gambar-gambar menarik untuk dikongsikan bersama.

Hari ni, saya nak kongsi beberapa gambar yang agak menarik dan lucu. Gambar-gambar ni merupakan gambar mengenai papan tanda atau iklan yang agak pelik dan lucu. Kepada pemilik asal gambar-gambar ni, terima kasih ek. Kredit untuk pemilik asal gambar-gambar ni.

Apa pun, layan je....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Bila lif rosak, baru la ada kempen naik tangga...Hehehe...

Alamak...ada rumus matematik la pulak...


Ni macam nak sabotaj je....Huhu...



Lanun Dilarang Masuk...Huhuhu...



Kiri tak boleh, kanan tak boleh, depan tak boleh, belakang tak boleh....Nak gi mana ek...?

Ulasan

khairulzchenko berkata…
cari papan tanda, tempat pembuangan sampah masyarakat,hahahaha
s b 1 8 9 1 1 9 berkata…
hehe...xjumpa lg la...dah xde tmpat nak jd tmpat plupusan sampah msyarakat ni....

Catatan popular daripada blog ini

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …

Perbezaan Lelaki Dan Wanita...

Hari ni saya nak kongsi sedikit benda yang mungkin la boleh dianggap sebagai fakta berdasarkan kajian. Saya tak ingat kat mana dapat benda ni. Sekadar nak berkongsi dengan anda semua.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Perbezaan lelaki dan wanita

Lelaki banyak menggunakan otak kiri (berfikir secara saintifik dan logik).
Wanita pula menggunakan kedua-dua otak kanan dan kiri (boleh mengendalikan beberapa perkara dalam satu masa)

Sudut pandangan Lelaki ialah 90 (boleh focus pada sesuatu benda dengan baik)
Sudut pandangan Wanita ialah 120 (cepat perasan kalau ade orang pandang)

Lelaki lebih sesuai memandu pada waktu malam. (Jarak penglihatan yang jauh)
Wanita sesuai memandu pada waktu siang (Sudut pandangan yang luas-lebih peka)

Kulit Lelaki lebih tebal daripada Wanita (sebab tu kulit wanita lebih cepat berkedut dan memerlukan penjagaan rapi)

Lelaki boleh mengeluarkan 40 patah perkataan dalam masa 1 minit ketika bercakap.
Manakala Wanita pula boleh mengeluarkan 100 pata…