Langkau ke kandungan utama

Salam Maal Hijrah 1431 H...

Hari ni sudah 1 Muharam, permulaan untuk tahun baru Islam yang ke 1431. 'Memperkukuh Ukwah, Memperkasa Ummah' merupakan tema sambutan untuk sambutan tahun ini. Dari segi maksudnya, jelas sekali menuntut kita untuk bersama membantu memperhebatkan generasi Islam sekarang. Dengan pelbagai dugaan yang melanda masyarakat Islam seluruh dunia, tentu sekali perhubungan dan persaudaraan sesama Islam adalah penting dalam memastikan Islam terus unggul.

Sebagai umat Islam, marilah kita bersama-sama dalam memastikan Islam terus menjadi kebanggaan kita.

Salam Maal Hijrah 1431 H...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

'Cinta tak kesampaian...'

Hehe....suka sangat tengok gambar ni...kreatif gak orang yang buat kek ni...tapi rasanya tak leh guna untuk majlis kahwin...nanti jadi betul plak...hehehehe

p/s : Credit kepada Asscrewz.com

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …