Langkau ke kandungan utama

Salam Kemerdekaan Ke 53...

"....tanggal 31...bulan lapan..lima puluh tujuh...
...merdeka..merdeka...tetaplah merdeka...
...biar pasti menjadi sejarah..."


Dengan tema '1 Malaysia Menjana Transformasi', kita menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia Ke 53 hari ini. Dengan sambutan yang sederhana sepanjang bulan Ramadhan, rasanya sesuai sekali untuk kita kembali bermuhasabah diri dalam memikirkan arah tuju negara kita selepas 53 tahun merdeka. Janganlah kita hanya merdeka dari luaran sahaja, tetapi hakikatnya minda dan tingkah laku kita seumpama masyarakat yang masih terjajah. Biarlah kita merdeka dalam erti kata yang sebenar.

Merdeka...!

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

'Cinta tak kesampaian...'

Hehe....suka sangat tengok gambar ni...kreatif gak orang yang buat kek ni...tapi rasanya tak leh guna untuk majlis kahwin...nanti jadi betul plak...hehehehe

p/s : Credit kepada Asscrewz.com

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …