Langkau ke kandungan utama

Sebulan Di Muadzam Shah..

Pejam celik..Pejam celik..Dah sebulan rupanya saya kat Muadzam Shah ni. Cepat betul masa berlalu, kan...

Rasa baru je lagi saya kat sini. Dengan kelam kabut nak lapor diri, nak cari tempat tinggal lagi. Rupa-rupanya dah sebulan saya menjadi warga Politeknik Muadzam Shah ni. Masih banyak yang perlu saya pelajari. Maklumlah, ini bidang baru untuk saya. Memang saya menyukai bidang pendidikan, tetapi untuk jadi pendidik terbaik, banyak lagi yang perlu dipelajari. InsyaALLAH, saya akan terus mencuba menjalankan amanah saya sebaiknya.

Hari ni, buat pertama kalinya saya jadi pengawas peperiksaan. Selama ni asyik kita je yang exam, kali ni saya jaga exam pulak...Hehehe...Bermula hari ni, pelajar yang mengikuti sesi semester pendek mula exam. Saya kena la jaga exam gak.

 Subjek exam petang tadi...

Student duk jawab soalan...

 Sempat lagi posing time budak jawab exam...Hehehe...

 Ini lah Ketua Pengawas Peperiksaan petang tadi. Cik Dayah...Hehehe...Sama kecik dengan student...

Fokus jawab exam...

Kalau nak dikira, bosan gak jaga exam ni. Tapi mungkin sebab pertama kali kot. Esok kena bawak bahan bacaan sampingan la sambil-sambil jaga exam. Takdelah bosan sangat.

Apa pun, sepanjang sebulan di sini, boleh la saya simpulkan situasi saya sebagai baik-baik je. Saya mula dapat sesuaikan diri di sini. Dah mula kenal tempat. Cuma bosan tu tak boleh hilang la sebab Muadzam Shah ni pekan kecil je. Tak macam Kota Bharu...Hehehe...InsyaALLAH, lama-lama ok la tu...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

'Cinta tak kesampaian...'

Hehe....suka sangat tengok gambar ni...kreatif gak orang yang buat kek ni...tapi rasanya tak leh guna untuk majlis kahwin...nanti jadi betul plak...hehehehe

p/s : Credit kepada Asscrewz.com

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …