Langkau ke kandungan utama

Menguji Kemampuan Sebenar...


Malam ini Malaysia bakal berhadapan cabaran dari Taiwan dalam perlawanan kedua Pusingan Pertama Kelayakan Piala Dunia 2014 di Taipei.

Selepas mengatasi Taiwan 2 - 1 dalam perlawanan pertama lalu di Bukit Jalil, Malaysia seharusnya perlu mengekalkan corak serangan, di samping memperkemaskan bahagian pertahanan. Ini kerana Taiwan memiliki bekalan gol di tempat lawan. Oleh itu, Malaysia juga perlu mencari bekalan gol di Taiwan malam ini.

Walaupun tanpa Safee Sali yang tercedera, kembalinya Norshahrul Idlan Talaha seharusnya mampu memberi pilihan kepada barisan serangan selain daripada Abdul Hadi Yahya dan Fakri Saarani. Dalam masa yang sama, barisan pertahanan tidak lagi boleh leka seperti perlawanan pertama lalu. Sebarang kesilapan boleh membawa padah kerana Taiwan bakal melancarkan serangan berterusan bagi membolehkan mereka mangatasi Malaysia dan seterusnya mara ke pusingan kedua.

Segalanya kini terpulang kepada barisan pemain Harimau Malaya. Bayangan untuk ke pusingan kedua sudah ada, namun segalanya bergantung kepada semangat dan kesungguhan para pemain dalam merealisasikan bayangan ini. Jangan kecewakan jutaan penyokong Malaysia yang semakin yakin dengan skuad kebangsaan. Yang penting, sentiasa berikan yang terbaik. InsyaALLAH, kita akan berjaya...

Malaysia Boleh....

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

'Cinta tak kesampaian...'

Hehe....suka sangat tengok gambar ni...kreatif gak orang yang buat kek ni...tapi rasanya tak leh guna untuk majlis kahwin...nanti jadi betul plak...hehehehe

p/s : Credit kepada Asscrewz.com

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …