Langkau ke kandungan utama

Kejuaraan Ketujuh...


Semalam, Datuk Lee Chong Wei melengkapkan kejuaraan ke-7 pada Kejohanan Badminton Super Series Terbuka Malaysia.

Menewaskan Taufik Hidayat dari Indonesia, Chong Wei nyata sekali beraksi baik. Bermain straight set, Chong Wei menang 21-8, 21-17. Kemenangan ini melebarkan rekod pertemuan antara kedua-dua pemain ini dengan Chong Wei menang 11, manakala Taufik menang 6.

Datuk Lee Chong Wei kini hanya kurang 1 kejuaraan lagi bagi menyamai rekod bekas pemain negara, Wong Peng Soon yang berjaya memenangi 8 kejuaraan. Tidak mustahil untuk Chong Wei menyamai rekod tersebut jika dia mampu mengekalkan aksi terbaiknya sepanjang musim.

Minggu ini, Chong Wei bakal beraksi di Super Series Terbuka Korea yang menawarkan jumlah wang tertinggi dalam Super Series. Diharapkan Chong Wei mampu untuk menjuarai Terbuka Korea, walaupun musuh utamanya, Lin Dan dijangka beraksi selepas terpaksa menarik diri pada separuh akhir Terbuka Malaysia beberapa hari lepas kerana kecederaan.

Ayuh Chong Wei...Malaysia boleh...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …

'Cinta tak kesampaian...'

Hehe....suka sangat tengok gambar ni...kreatif gak orang yang buat kek ni...tapi rasanya tak leh guna untuk majlis kahwin...nanti jadi betul plak...hehehehe

p/s : Credit kepada Asscrewz.com