Langkau ke kandungan utama

Selamat Datang & Selamat Tinggal...

Selamat datang kami ucapkan kepada warga baru MIS Pacific KB Mall, iaitu Azmer Azrin. Azmeer adalah Assistant Executive untuk MIS berkuatkuasa Mei 2011. Azmer sebelum ini adalah Supervisor untuk MIS The Store Jalan Padang Garong, dan kini telah dinaikkan pangkat menjadi Assistant Executive. Dengan kenaikan pangkat ini juga, Azmer dilantik menjadi Area Overseer untuk beberapa cawangan di wilayah Pantai Timur. Azmer akan memantau 4 cawangan iaitu Pacific KB Mall, The Store Jalan Padang Garong, The Store Kuala Terengganu dan The Store Kemaman.

Dengan kehadiran Azmer, diharapkan MIS akan menjadi sebuah department yang lebih disegani dan dihormati. Dengan segala pengetahuan dan pengalaman yang dimiliki, saya yakin ianya mampu dilaksanakan. 

Antara kenangan bersama Syam.

Dalam suasana MIS menerima Assistant Executive, kami kehilangan pula seorang ahli keluarga MIS iaitu Syam. Hari ini merupakan hari terakhir Syam di MIS Pacific KB Mall. Syam mengambil keputusan untuk berhenti atas sebab-sebab tertentu, dan dijangkan menyambung pengajian ijazahnya pada September nanti. Pasti kami terasa kehilangan Syam kerana selama ini Syam boleh dianggap sebagai adik bongsu yang ceria. Suasana menjadi ceria bila adanya Syam. Pasti ada saja cerita dan sakat-menyakat yang boleh membuat semua ketawa. Kami masih cuba untuk memujuknya sebelum dia balik tadi supaya menyambung lagi perkhidmatannya, tapi dia seakan-akan sudah tetap dengan keputusannya. Walau apa pun keputusannya, kami akur. Kami hormati keputusannya. Semoga Syam sentiasa ceria dan maju jaya.

Selamat datang kepada Azmer...

Selamat tinggal kepada Syam...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

'Cinta tak kesampaian...'

Hehe....suka sangat tengok gambar ni...kreatif gak orang yang buat kek ni...tapi rasanya tak leh guna untuk majlis kahwin...nanti jadi betul plak...hehehehe

p/s : Credit kepada Asscrewz.com

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …