Langkau ke kandungan utama

Selamat Pengantin Baru...

Semalam, 27 Mei 2012, merupakan hari bersejarah untuk 2 orang kawan sepejabat saya sebab masing-masing melangsungkan perkahwinan dengan pilihan masing-masing. Ila kawen di Salor, Kelantan dan Dayah di Muadzam Shah, Pahang. Disebabkan saya tak dapat balik Kelantan, saya gi ke perkahwinan Dayah je.

Hari Jumaat, saya sempat menolong Dayah untuk sediakan door gift utk tetamu Dayah nanti. Saya, Asyran dan Safia gi umah Dayah la malam tu. Kami siapkan gak door gift tu smpai kul 12 tengah malam. Alhamdulillah, siap gak malam tu.

Semalam, saya dan NS bersama-sama dengan Asyran & Abg Saiful gerak ke dewan kenduri Dayah dalam kul 12.30 tengahari. Masa tu pengantyin lelaki belum masuk dewan lagi. Masa kami duk makan, pengantin berarak masuk ke pelamin. Sempat gak tengok dan ambik gambar mereka. Tapi kami tak sempat nak bergambar dengan pengantin. Rugi sangat rasanya. Takpelah, yang penting majlis mereka dah sempurna.












Kepada Dayah & Suhairie, selamat pengantun baru saya ucapkan. Semoga berbahagia dan berkekalan hingga akhir hayat. Cepat-cepat dapat anak ek...Dayah, jangan lupa KPI anda...Hehehe....

Kepada Ila juga, selamat pengantin baru. Semoga bahagia hingga akhir hayat. InsyaALLAH...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
v
P/s : Agak-agak la, bila saya nak dapat naik pelamain gak ek...? Hehehe...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

'Cinta tak kesampaian...'

Hehe....suka sangat tengok gambar ni...kreatif gak orang yang buat kek ni...tapi rasanya tak leh guna untuk majlis kahwin...nanti jadi betul plak...hehehehe

p/s : Credit kepada Asscrewz.com

Sebulan Dari Sekarang...

Hari ni, saya dah hantar surat letak jawatan saya kepada pihak pengurusan. Saya menghantar notis sebulan untuk letak jawatan bagi membolehkan saya membuat persiapan sebelum ditempatkan di tempat kerja baru, sambil memberi peluang pihak pengurusan mencari pengganti.

Secara jujur, berat juga hati nak hantar surat tadi. Sebab dah hampir 10 bulan saya kerja di sini. Tapi demi masa depan, saya kena teruskan. Surat tu saya letak je di atas meja Eksekutif Admin sebab dia cuti sakit hari ni. Tapi saya ada juga email kepada Manager, HR, dan juga pihak HQ. Sebelum balik, Mr Chua dari HR ada menyerahkan borang untuk saya isi sebelum saya melepaskan jawatan saya. InsyaALLAH, esok saya akan hantar balik borang tu untuk pihak pengurusan buat penilaian.

Dengan penyerahan surat ini, maka saya sudah mulakan langkah saya untuk ke alam baru. Sekarang, cuma tunggu surat rasmi je lagi mengenai penempatan saya nanti. Dari sekarang, boleh la saya mula buat persiapan. Saya harap semuanya akan dipermudahkan …